6 de gen. 2009

Mil sols esplèndits

Com es veu el món des de dins d'un burka? Jo crec que la finestreta que els deixen per respirar una mica, deu ser com les reixes d'una presó, però que la portes sempre amb tu. Aquestes vacances he acabat de llegir “Mil sols esplèndids”. Me l'ha deixat la meua amiga Esther. La veritat és que ha estat un llibre ben aprofitat perquè l'hem llegit tota la colla. M'agrada compartir els llibres i no crec que el món editorial se'n resentisca per això no? A mi m'ha tocat dels últims, és per això que he tardat tant en llegir-lo. Però l'espera ha pagat la pena. Dur, eh? Molt dur això que algú et recorde que hi ha països on una dona té menys valor que un gos. Un llibre dedicat a les dones, que poden llegir els homes. Jo encara diria més: un llibre que hauríem de llegir els homes, tots els homes! Aturem ja la violència contra les dones!!
Khaled Hosseini deixa, al final, un fil prim d'esperança, teixit més amb l'empenta i el valor de les dones, que amb la confiança en la justícia del futur.
Brinde amb la darrera copa de les festes, per la valentia de les dones i condemne per sempre més la covardia violenta d'alguns homes (massa, dissortadament). Si encara no ho heu fet, us en recomane la lectura.

2 comentaris:

Brut ha dit...

Home, jo també me l'he llegit, i...
aquelles furcies s'ho mereixien!

xD

Anònim ha dit...

He llegit el llibre m'ha semblar molt maco, tendre i dur a la vegada.
Quina pena que les ideologíes només portin dolor a les dones, es clar.