18 de jul. 2009

Parra i fum de caliquenyo

Ahir a la nit va fer molt de vent a La Plana. Avui hem encetat un dia d'aquells tan nets, sense gens de boirina, ni calitja, ni núvols, d'aquells que a poc que t'enfiles a la muntanya colombres les Columbretes. Tan clar! I a més, és dissabte! Ja sabeu que m'agraden molt els dissabtes. Canto i jo l'hem encetat amb un bon esmorzar a l'ombra de la parra, amb pa torrat amb tomata, embotits, formatge de la terra i vi fresquet de la bota ficada a la nevera. Després, de postres, rebentat de rom (deixeu-me dir carajillo, que avui és dissabte) Doncs això, m'he fet un “carahillo” i m'he fumat mig caliquenyo (sencer m'hauria semblat un pecat massa gros i no tinc bula, jo). Me l'he fumat a plaer, i he deixat que els granets de temps s'escorregueren entre els meus dits com la sorra del rellotge (ja ho sé que és una metàfora molt gastada, però avui és dissabte, xa!). Les volves de fum s'enfilaven amunt entre els rajos de sol que s'imposaven ufans, després d'una nit de neteja de cel i ventada, entre les fulles de la parra. Tot un espectacle de fum marmolitzat per la presencia de sol. Ai! Fumar! Beure! Esmorzar! No fer res! Ens ho demana tant l'estiu! El temps ens prega que el deixem volar lliure com el fum del caliquenyo entre les fulles de la parra! Ens exigeix ser lliure! I jo li faig tan poc de cas!

6 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Si és que allò de l'ofici de burgès (menjar, jeure i no fer res)en el fons ens agrada a tots.
Salut i bon estiu, parella.
PS. No us ho feu gens malament, no.
PS2. El codi em demana la paraula: doppa. hehehhe, no tindrà res a veure i serà un consell de la màquina?

http://alonsocatala.blogspot.com/ ha dit...

Ves amb compte amb els caliquenyos. El meu pare n'era fumador i fa anys que està soterrat.
Jo una nit de festa me'n vaig fumar tres seguits i vaig agafar un mareig colossal.

Francesc ha dit...

Pirata de fotos, bon vivant i tens parra que et done ombra... Xe, quina meravella! Haurem d'allargar l'estiu; si no viu tothom, almenys, alguns li saben traure bona punta. Que gaudiu com el dissabte la resta de la setmana. Sempre fa goig veure que els amics no perden el temps; tot el contrari, el viuen plaenterament a la seua manera.
Jo m'he passat tres dies de senderisme per la muntanya i torne rebentat però feliç; de sobte he notat que era estiu i no tan sols per la calor ni pel calendari.

Sergi ha dit...

Hola Pep, soc Sergi Pitarch periodista i autor del bloc www.canviemlarealitat.com. En estos moments estic fent un treball d'investigació per a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre la importància del la blocosfera en la difusió del valencià a internet. Estic fent un inventariatge de tots els blocs fets al País Valencià o per valencians i valencianes. En un futur passaré una enquesta a tots els blocaires per conèixer les seues motivacions. Si t'interessa col•laborar només hauries de contestar a l'enquesta que us passaré a tots en un futur. Però em faria falta un correu de contacte. Si vols més informació el meu correu spitarchtreballavl@gmail.com

Albert Garcia ha dit...

Jo estic fent una enquesta, he he he.
Allò teu no és vida, és un "bidó"
La comprovació de paraula és risTOXIN.

Albert Garcia ha dit...

No t'emprenyes Sergi, és que treballe a estadística.