26 de nov. 2010

Subsòl, un plaer conjunt

No he llegit el llibre d'Unai Siset, Subsòl. No ho he fet encara, però ho faré aviat, tan bon punt acabe el llibre que estic llegint ara: Les aventures del bon soldat Svejk. Me'l llegiré a plaer perquè sé que està escrit a plaer, i només això ja és una garantia. Que les coses que es fan amb gust solen donar gust, també. Ahir a la vesprada vaig estar a la presentació de Subsòl a Castelló de la Plana i els seus autors, eufòrica ella i eufòrics ells, ens van transmetre una complicitat, entre tots i tota, digna d'envejar. Sense haver llegit el llibre jo ja els done l'enhorabona per la capacitat de treball conjunt i pel plaer que els ha produït, i els produeix encara, haver-ho fet. Tan bon punt me'l llija ja us diré si tinc raó i una cosa porta l'altra.

18 de nov. 2010

Presentació de Bernat a Castelló


El proper dimarts dia 23 a la llibreria Babel de Castelló, Canto i jo presentarem el llibre: Bernat, un científic enamorat, d'Edicions Bromera. El podeu llegir si teniu més de 10 anys, o potser menys i tot. Amb aquesta història esbojarrada, com el científic que la protagonitza, vaig guanyar el Premi Vicent Silvestre dels Ciutat d'Alzira.
Si voleu més informació cliqueu damunt de la imatge.

17 de nov. 2010

Castells Patrimoni de la Humanitat

Això, que ja ho haureu sentit, que els Castells, i vull pensar que també de retruc la Muixeranga, són Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Molt modestament, em sent part d'aquest reconeixement perquè aquest estiu a les festes d'Albocàsser ens vam disfressar de castellers. I ho vam viure! L'enhorabona als meus amics de Sants. I a la resta també! La imatge és de 3X4.info, però jo l'he furtada del Web d'Albocàsser.

12 de nov. 2010

Avui sope!

No vull dir que la resta dels dies passe de l'aire, no! El que passa és que avui és el sopar de les lletres. Vull dir que, si la gran Deessa ho vol (parafrasejant a Enric Lluch), avui acudiré a la festa de la literatura que organitzen a La Ribera. Els premis de la ciutat d'Alzira, a més de ser un referent en el món de les lletres, també són un bon motiu per saludar una pila d'amics que fa temps que no veig. Us diria mentida si no reconeguera públicament que estic emocionat. Per això us dic que avui sope!

10 de nov. 2010

Llibres antics i lectors joves

La gent que organitza la Fira del llibre antic i d'ocasió de Castelló, han programat un dia dedicat a l'encontre dels joves i dels infants amb escriptors. Em fa gràcia que una Fira del llibre antic, promocione la lectura entre els més joves. Curiós, si més no.
Serà demà dijous a partir de les deu del matí a la Plaça Santa Clara de Castelló. Em sembla una proposta molt interessant i és per això que he demanat permís a la feina per poder assistir (m'estic quedant sense moscosos, però m'agrada poder-los gastar en coses com aquestes).
Joan Pla i jo estarem tot el matí a la fira esperant els lectors, per explicar-los coses sobre el procés d'escriure o allò que vulguen saber, i que siga confessable, és clar.

9 de nov. 2010

Carmina a la biblioteca


Gràcies a una iniciativa de la Fundació Huguet, ahir a la vesprada vam poder gaudir d'un encontre amb lectors de Carmina, la pingüina que ve de l'Argentina, de Tàndem Edicions, a la Biblioteca del Primer Molí de la ciutat de Castelló. Va caure algun conte, a més del de Carmina, és clar, i vam riure una estona amb els xiquets i xiquetes. I envoltats de llibres. A Canto i a mi ens va agradar molt l'experiència.

6 de nov. 2010

Banda sonora de Bernat

Una possible banda sonora per al llibre Bernat un científic enamorat, podria ser aquesta: The Power of love, que també va ser banda sonora de les pel·lícules del retorn al futur. Ahir al Museu d'Alzira vaig fer una mena d'animació a la lectura d'aquest llibre amb la col·laboració d'una colla de gent estupenda de Tous, La Pobla i Senyera. Gràcies a tots i a totes els que ahir vau tindre la paciència d'aguantar les meues guilladures. Per a mi va ser un plaer, m'haguera agradat, però, poder-vos dedicar una mica més de temps en la signatura dels llibres.

5 de nov. 2010

Un nou conte de Llorenç, el contacontes

L'amic Llorenç ha tret un llibre nou en edicions del Bullent. Il·lustrat per Paula Peña (amb uns dibuixos preciosos per cert) Les flors d'Albagés és un conte que ens transporta a bellesa de la vida rural, que ens apropa al perfum de les flors, al pas de les estacions, al cicle de la vida.

4 de nov. 2010

Bernat visita Alzira


Demà, divendres 5 d'octubre, me'n vaig a la ciutat d'Alzira amb Bernat, un científic enamorat. És una animació lectora que han organitzat dins dels actes dels Premis Ciutat d'Alzira d'enguany. Hi vindrà gent de Tous, de Senyera, de La Pobla..., i potser de més llocs. Estic molt il·lusionat preparant coses per a fer una animació divertida. L'única cosa que no m'acaba de fer és que demà Canto no em pot acompanyar i a mi m'agrada molt treballar amb ella, però, tot i això, m'està ajudant tant amb els preparatius i m'ha transmés tant d'entusiasme, que és com si hi vinguera, també.
No m'agrada desitjar que passe el temps, perquè passa; però tinc ganes que siga demà, la veritat.

3 de nov. 2010

Youtube al punt de mira

El títol d'aquest apunt està desordenat expressament. Hi hauria hagut de ficar: Al punt de mira és al youtube. Però, sabeu?, us volia fer mirar.
I no em negareu que el titular queda molt més canyer tal com jo l'he posat, no?
Això, que Edicions del Bullent ha penjat un vídeo de promoció de la meua novel·la Al punt de mira al Youtube. I us ho volia dir, mira.

infantar, estudiar, jugar

Algú li hauria d'explicar a eixa xiqueta de 10 anys que el nadó que ha parit no és una nina. Però, qui ho farà? La seua mestra?

L'estirp a Benicarló


Ahir va ser un dia bonic. Em vaig demanar permís al treball i me'n vaig anar de viatge. Vaig passar el matí pel Maestrat. Recorrent el territori de la novel·la L'estirp de la Sang Reial. A més vaig tenir l'oportunitat de conèixer uns lectors de Benicarló. Una salutació ben cordial i animada a la gent de l'IES Joan coromines i l'IES Ramon Cid d'aquesta ciutat.