26 de set. 2008

Pirates



Edicions del Bullent m'acaba de publicar un llibre de pirates, o això sembla pel títol i per la portada, però crec que no és un llibre de pirates a l'ús. Els pirates no ploren explica la història d'una xiqueta que perd a sa mare en un accident de trànsit i es veu obligada a abandonar el seu poble. Ha d'anar a viure amb el seu avi, a qui no coneix de res. Quan el veu, el confon amb un pirata. És un vell ferroveller, militant ecologista, que viu en una caravana vella i atrotinada de recollir ferros i altres andròmines que recicla o reaprofita. Els dos hauran de conviure amb la nova realitat que els ha tocat i junts aprendran a sembrar la llavor de l'ecologia, de l'amor, de l'amistat i de l'aventura. Les il·lustracions les ha fetes Canto Nieto. Amb aquesta història vaig guanyar el premi Carmesina.

24 de set. 2008

Caçador d'estels

M'agrada molt el títol que li han donat en la nostra llengua al llibre de Khaled Hosseini. Té una doble lectura i m'agraden les dobles lectures. És un llibre que no he comprat. Me l'ha deixat la meua amiga Asun i li estic molt agraït, però paga la pena comprar-lo, eh? Parla de sembrar i de recollir, de donar i de rebre, d'amor i de compromís. I també de moltes més coses. És un llibre dur, però. I també bonic, no penseu.

11 de set. 2008

Presentació a la llibreria Babel

El proper dia 18 de setembre a les 19'30 hores a la llibreria Babel de Castelló, faig idea de presentar “Dotze contes i mig”, un recull amb el que vaig fer la sort de guanyar el VIII premi Josep Pasqual i Tirado. Són una dotzena i escaig de contes que m'han quedat prou arreglades. Jo n'estic content de com han quedat, la veritat. Per a mi serà un dia de festa perquè la presentació la farà Joan Andrés Sorribes, un escriptor a qui admire profundament (admirar profundament no crec jo que queda massa bé), posem que m'agrada molt (no, això també es pot interpretar per on no toca)..., la farà Joan Andrés Sorribes que és un gran escriptor... (Punt)
I potser puga convèncer a Canto Nieto perquè ens explique un conte. Però no un dels meus, eh? Que els meus estan al llibre i l'editor s'enfada si els anem airejant abans de vendre el llibre. A Canto Nieto també l'admire profundament i m'agrada molt i, a més, explica molt bé els contes, entesos?